NOK FELTÉTELEI 2020/2021 - LAKÁSTAKARÉK Nemzeti Otthonteremtési Közösség

Nemzeti Otthonteremtési Közösség - NOK 2021

Nemzeti Otthonteremtési Közösség - NOK 2021

Nemzeti Otthonteremtési Közösség - NOK 2016/2017

2016. január 23. - Csok

Hamarosan indul a NOK azaz a Nemzeti Otthonteremtési Közösség

A lakás-takarékpénztárakhoz hasonlóan 30 százalékos állami támogatást adna az állam az új, ezen a héten bejelentett Nemzeti Otthonteremtési Közösségben megtakarítóknak, ám ennek felső plafonja magasabb lesz, mint a lakástakarékoknál elérhető évi 72 ezer forint – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az ATV-nek adott interjújában.

A Portfólió összefoglalója szerint a miniszter elárulta, hogy ez csak új lakás 10 éven belüli építésére lesz felhasználható. Az interjúból a következők is kiderültek.

Nem hozzák az államot helyzetbe, a lakás-takarékpénztárakat sem fosztják meg semmitől, nem kívánnak változtatni a lakás-takarékpénztári konstrukciók 30 százalékos (befizetésarányos) állami támogatásán sem. Mindössze annyi történik, hogy kapnak egy versenytársat.

Az angol típusú building societyk gyakorlatát szeretnék Magyarországon megvalósítani, és ezt is államilag szeretnék támogatni. Ma már a költségvetés olyan állapotban van, hogy az otthonteremtést nagyobb forrásokkal tudják támogatni.

A Nemzeti Otthonteremtési Közösség esetében is 30 százalék lesz az állami támogatás, de a felső összegszerű korlátja magasabb lesz, mint a lakás-takarékpénztáraknál (ez jelenleg évi 72 ezer forint személyenként). Rogán szerint ez indokolt, ugyanis ebből csak új építésű lakást lehet majd finanszírozni, amit 10 éven belül kell felépíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-otthonteremtesi-kozosseg.blog.hu/api/trackback/id/tr238303730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása